• Admin

Idé-konkurranse "telenor-tomta" - vårt bidrag

For en tid tilbake ble vi invitert til å ide-konkurrere om utvikling av «telenor-tomta» på Kjøita i Kristiansand.



Utbygger ønsket to forslag – ett lavt og ett høyt.

Våre forslag ble godt mottatt, men utbygger valgte dessverre til slutt å gå videre med et konkurrerende forslag.

Vi er like fullt veldig stolte over utkastene vi arbeidet frem og syns de står seg godt.


Det lave:

Her har vi foreslått å arbeide videre med bygningsstrukturen på det eksisterende telenor-bygget ved å plassere to kryssende bygningsvolum nord på tomten.

Det nye bygget spiller videre på det eksisterende byggets skala og uttrykk og kompletterer bebyggelsen.











Det høye:

Her har vi tatt utgangspunkt i dimensjonene i bygningsvolumet som ligger mot brannstasjonen. Dette er et langstrakt volum med en kvadratisk gavl.

I forslaget har vi spilt videre på dette ved å foreslå et høyreist volum med kvadratisk plan. Det høye huset suppleres av et bygg som er «løftet opp» fra bakken, og gjennom sitt lette uttrykk balanserer bygningsmassen.











3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle